Hoppa till huvudinnehåll

Om våra tidningar

BoFakta är ett specialtidningsförlag som startade sin verksamhet 1994, då det första numret av tidningen Allt om Bostadsrätt gavs ut. Utgivningen kompletterades 1996 med ett magasin för bostadsrättshavare - Bostadsrättshandboken - den enda specialskriften på marknaden med seriös, juridisk information till denna starkt växande grupp bostadskonsumenter. Vår avsikt är att förmedla bättre kunskap kring boendeformen, som med sin ibland snåriga uppbyggnad kan vara svår att förstå och lära sig - speciellt för nyblivna bostadsrättsägare.

Som ytterligare komplement startades år 2004 Styrelsehandboken, en årlig handbok för styrelsen i bostadsrättsföreningen. Förlaget är fritt från utomstående intressen och ekonomiskt oberoende. Vi är själva utbildade journalister och samarbetar i övrigt enbart med duktiga frilansare. Vår styrka är seriösa och väl underbyggda artiklar och reportage till såväl bostadsrättsföreningar som bostadsrättshavare.
Utöver högskoleutbildning i journalistik har vi läst fastighetsjuridiska kurser på Stockholms Universitet med specialinriktning på bostadsrätt.
Vi står på både bostadsrättsföreningars och enskilda bostadsrättshavares sida. Som fristående förlag kan vi skriva allt som andra intressenter inte kan - eller kanske vill – meddela medlemmar och andra läsare.

Nu har vi samlat all information här på hemsidan – öppen för alla.